Priprema studenata za odlazak na program mobilnosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore, danas u Rektoratu je održan sastanak sa studentima koji će, zimskog semestra ove akademske godine, otići na razmjenu u okviru Erasmus+ programa na neki od partnerskih univerziteta sa kojima naš univerzitet ima saradnju.

Cilj sastanka, prvenstveno, bio je upoznavanje sa studentima pred njihov odlazak na mobilnost, kao i razmjena iskustava i informacija vezanih za pripreme za mobilnost. Studenti su bili u prilici da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču boravka na stranom univerzitetu, posebno u toku prvih sedmica razmjene.

Teme sastanka su bile raznovrsne: dobijanje boravišne dozvole (za one koji nemaju vizu), sastavljanje i izmjena Ugovora o učenju (Learning agreementa), isplata mjesečne stipendije i ostala praktična pitanja vezana za odlazak na razmjenu.

Sastanku je prisustvovala i bivša stipendistkinja koja je svoja iskustva prenijela studentima, i time ih uputila na sve ono šta ih čeka u stranoj zemlji, ali i dala savjete kako da prevaziđu prepreke na koje će neminovno nailaziti, kao i kulturni šok, koji je kod mnogih studenata prisutan, posebno u prvom mjesecu razmjene.

Zasposleni iz Kancelarije za međunarodnu saradnju poželjeli su studentima sreću u predstojećem periodu uz želju da steknu nova znanja i uspomene, a da sledećeg viđenja podijele svoje iskustva sa novim polaznicima Erasmus+ programa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.