Stipendije i grantovi fondacije Krzisztof Skubiszevski za istraživače za 2019. godinu




Stipendije i grantovi fondacije Krzisztof Skubiszevski za istraživače za 2019. godinu

Fondacija Krzisztof Skubiszevski (Varšava, Poljska) otvorila je konkurs za stipendije i grantove za istraživače iz Centralne Evrope, Balkana, baltičkih zemalja, Istočne Evrope, Rusije, Centralne Azije i Kavkaza.

Prijave se moraju poslati najkasnije do 8. aprila 2019. godine.

Stipendija je namijenjena kandidatima koji imaju zvanje magistra ili ekvivalentnu diplomu, doktorsku disertaciju (ili drugo značajno akademsko dostignuće) ili su radili u oblasti značajnoj za javni interes, posebno u oblasti promovisanja demokratije i vladavine prava.

Stipendisti će imati mogućnost da realizuju akademska istraživanja u Poljskoj tokom 2019/2020. i to u saradnji sa Univerzitetom u Varšavi ili nekim drugim poljskim univerzitetom, u oblasti prava, političkih nauka ili savremene istorije.

Grant za istraživanje pokriva tromjesečnu ili kraću posjetu Poljskoj, koja će biti organizovana na isti način kao i istraživački rad u Poljskoj za stipendiste.

Cilj stipendije je da promoviše demokratiju, ljudska prava, vladavinu prava i poštovanje zakona u međunarodnim odnosima.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Za odgovore na sva dodatna pitanja dostupni su kontakti:  +48 883 188 969 i e-mail stypendia@skubi.net

 

 

Krzysztof Skubiszewski je bio prvi poljski ministar vanjskih poslova koji je imenovan nakon što je Poljska vratila svoju nezavisnost 1989. godine.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.