Na Univerzitetu Crne Gore održana prezentacija o američkim univerzitetima




Na Univerzitetu Crne Gore održana prezentacija o američkim univerzitetima

Povodom predstojećeg Sajma američkih univerziteta, Savjetnica mreže Education USA Anica Vujnović, danas je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore održala prezentaciju o američkim univerzitetima.

Studenti su imali priliku da saznaju nešto više o 14 univerziteta koji će biti prisutni na sajmu, a nude programe za master I doktorske studije. Uputila je studente koji je najbolji način da se pripreme za sajam i detaljno objasnila koje su procedure u procesu prijave, rokovi i uslovi potrebni za dobijanje stipendija.

„Poziv je ono što zapravo bira vas, važno je imati dobru preporuku ljudi koji na kredibilan način potvrđuju vašu stručnost u određenoj oblasti. Potrebno je dati sebi na vremenu kada je u pitanju pisanje motivacionog pisma, jer je najčešće ono presudno u ostvarenju cilja,“ rekla je gđa Vujnović.

Predstavljanju američkih univerziteta prisustvovala je i predstavnica američke Ambasade Jelena Vojnić koja je govorila o Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD), jednosemestralnom programu razmjene u Sjedinjenim Državama.

Sajam američkih univerziteta, organizovan od strane Savjetodavnog centra EducationUSA mreže u Podgorici, u saradnji sa Ambasadom SAD, održaće se u ponedjeljak, 8. aprila, 17h-19:30 h u hotelu Hilton, Podgorica.

Registracija posjetilaca za učešće na sajmu je besplatna, ali je obavezna. Zainteresovani se mogu registrovati putem linka: https://goo.gl/forms/LnA9fe5oJgeTsoZ52.

Više o samom događaju možete pronaći na: https://www.facebook.com/events/491574101374297/.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.