Održan sastanak sa prodekanima za međunarodnu saradnju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore održan je sastanak sa prodekanima za međunarodnu saradnju u susret novoj akademskoj godini i novoobjavljenim Erasmus + konkursima za mobilnost studenata i osoblja.

Prorektorka za međunarodnu saradnju UCG prof. dr Nataša Kostić, zajedno sa zaposlenima u Centru za međunarodnu saradnju, upoznala je prodekane sa novousvojenim Pravilima o međunarodnoj mobilnosti studenata i osoblja, kao i novim  kriterijumima za izbor kandidata.  

Tokom konstruktivnog dijaloga predstavljeni su izvještaji komisija za mobilnost univerzitetskih jedinica, a bilo je riječi i o izazovima sa kojima se prodekani suočavaju u radu sa studentima kada je u pitanju prijava i odlazak na mobilnost. Razgovarano je i o svim aspektima koji utiču na uspješnu iskorišĆenost ponuđenih mobilnosti – od sastavljanja ugovora o studiranju do priznavanja predmeta stečenih na inostranom univerzitetu po povratku na matični fakultet.

U cilju unapređenja procedura i povećanja odlazne i naročito dolazne studentske mobilnosti date su sugestije koje se tiču promovisanja programa mobilnosti među studentima na univerzitetskim jedinicama. Predstavljeni su i planovi za proširenje ponude predmeta na engleskom jeziku kako bi se povećao broj stranih studenata sa partnerskih univerziteta.  

Zaposleni u Centru su, kroz dosadašnje iskustvo iz prakse, dali korisne i praktične savjete u cilju jednostavnije realizacije mobilnosti studenata i osoblja Univerziteta Crne Gore.  Svi učesnici sastanka izrazili su očekivanje da će kontinuirane i koordinisane aktivnosti promocije programa mobilnosti doprinijeti povećanju broja odlaznih i dolaznih mobilnosti studenata i osoblja, kao i još boljoj međunarodnoj prepoznatljivosti Univerziteta.

 

Objavljeni Erasmus+ konkursi u zimskom semestru 2019/2020. dostupni su na: https://bit.ly/2lXFpBg



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.