Stipendije Univerziteta u Klagenfurtu




Stipendije Univerziteta u Klagenfurtu

Univerzitet u Klagenfurtu objavljuje novi poziv za prijave za stipendiju tehnologije potencijalnim studentima master-a koji žele da započnu studije u ljetnjem semestru 2020. godine.

Stipendije Univerziteta u Klagenfurtu namijenjene su visokokvalifikovanim potencijalnim studentima master studija iz područja matematike, računarske nauke i poslovnih informacionih sistema, elektrotehnike i informatičkog inženjerstva.

Pozitivni razvoj na regionalnom tržištu rada u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) rezultirao je sve većom potražnjom kvalifikovanih stručnjaka.

Kao odgovor na ovu tražnju, Univerzitet u Klagentfurtu obučava visokokvalifikovane stručnjake iz ICT sektora i pruža mogućnost stipendiranja u cilju:

  • povećanja broja visokokvalifikovanih ICT stručnog kadra,
  • poboljšanja raznolikosti u saveznoj državi Koruškoj i na Univerzitetu u Klagenfurtu
  • povećanja broja međunarodnih studenata na Univerzitetu u Klagenfurtu i unaprijeđenje napora internacionalizacije Univerziteta

Na osnovu sporazuma zaključenog sa Univerzitetom u Klagenfurtu,  Austrijska agencija za međunarodnu saradnju u obrazovanju i istraživanju - OeAD, je objavila Konkurs za prijavu i pratiće proces izbora, dodjelu stipendija i ponudu svojih usluga izabranim nosiocima stipendija prije i nakon boravka u Austriji. 

U prilogu se nalazi informativni list na engleskom jeziku sa opisom stipendije i postupkom prijave. 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.