Stipendije Pekinškog instituta za tehnologiju za akademsku 2020/2021




Pekinški Institut za tehnologiju nudi stipendije studentima Univerziteta Crne Gore iz oblasti nauke i tehnologije, kao i iz oblasti menedžmenta i humanistike. Za stipendije se mogu prijaviti studenti osnovnih studija (osim prve i druge godine), kao i studenti magistarskih i doktorskih studija.

Dostupne su sljedeće stipendije:

  1. CSC (China Scholarship Council) stipendije za komplet studije za 3 kandidata za master (2 godine) i doktorske studije (4 godina). CSC stipendijom su obuhvaćeni troškovi školarine i smještaja, zdravstveno osiguranje i dodatak za mjesečne životne troškove (3000 CNY za master i 3500 CNY za doktorske studije).
  2. BIT (Beijing Institute of Technology) stipendije za razmjenu za 5 kandidata osnovnih, master i doktorskih studija u trajanju od jednog do dva semestra. BIT stipendijama obuhvaćeni su troškovi školarine i smještaja na kampusu.
  3. BIT međunarodni ljetnji program traje od 5. jula do 1. avgusta 2020, i nudi četiri teme (Intelligent Vehicles and Electric Vehicles (Program I), Big Data Analysis (Program II), The Overview of 5G System - Key Technologies and Applications (Program III) I Chinese Language and Culture (Program IV). Studenti mogu da izabere jedan od programa prema svojim interesima i akademskom pozadinom.

Jedan od uslova za prijem na Institutu za tehnologiju u Pekingu jeste i poznavanje engleskog jezika. Stoga je neophodan TOEFL (Test of English as a Foregin Language, minimum score: 80) ili IELTS Academic (International English Language Testing System Academic, minimum score: 5.5).

Zainteresovani studenti šalju prijave Kancelariji za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore do 15. novembra 2019.

Individualne prijave poslate Institutu neće biti razmatrane.

Dodatne informacije se mogu naći u priloženim dokumentima.

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.