Digitalna naučna konferencija "Rusija u istorijskoj perspektivi - kulturna, ekonomska i politička pitanja"




Digitalna naučna konferencija "Rusija u istorijskoj perspektivi - kulturna, ekonomska i politička pitanja"

Državni Univerzitet za humanističke nauke (GAUGN), pod okriljem Ruske akademije nauka (RAS), upućuje poziv za digitalnu naučnu konferenciju "Rusija u istorijskoj perspektivi - kulturna, ekonomska i politička pitanja", naučnicima, studentima i mladim istraživačima. Konferencija će se održati 15. juna 2020. godine.

Kako se zbog virusa COVID 19 ove godine Konferencija ne može održati u okolnostima na koje su svi navikli, organizovaće se internetska konferenciju sa objavom pristiglih radova. Konferencija je organizovana u okviru edukativnog programa „Intenzivni kurs ruskih studija“.

Rok za prijavu je 1. jun 2020. godine.

Dodatne informacije o projektu možete naći na sljedećoj veb stranici: http://int.gaugn.ru/rs. i u fajlu iz priloga.

GAUGN čvrsto vjeruje da bi, u ovakvim situacijama, profesionalci iz cijelog svijeta trebali ostati povezani i zajedno nastaviti sa učenjem i inoviranjem. Svrha Konferencije je da doprinese daljem razvoju ovog polja, otvaranjem novih puteva istraživanja u ruskim studijama, kako unutar tako i kroz discipline, te podsticanjem saradnje i intelektualne razmjene.

Konferencije će učesnicima pružiti priliku da se povežu sa kolegama istraživačima širom svijeta i proširenju mrežu kontakata Ruske akademije nauka.

Više informacija možete dobiti putem mejl adrese rs@gaugn.ru 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.