Održana radionica „Kako napisati motivaciono pismo i CV“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Univerziteta Crne Gore imali su priliku da prisustvuju radionici pod nazivom „Kako napisati motivaciono pismo i CV“ koju je za njih Karijerni centar UCG organizovao u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, tačnije sa Centrom za informisanje i profesionalno savjetovanje (CIPS).

Uniformnost ovih dokumenata, naročito CV-a, u velikoj mjeri ograničava kreativnost pojedinaca i mogućnost da se predstave na način na koji bi oni željeli. Najčešće nedoumice oko pisanja CV-a i motivacionog pisma po pitanju zahtijevane forme, predstavljanja svoje ličnosti, dosadašnjeg radnog iskustva i obrazovanja, vannastavnih aktivnosti su otklonjene zahvaljujući profesionalnim savjetima i stručnim uputstvima koja su dobili na radionici. 

Studentima je predočeno kako da istaknu svoje vrline, a da u tome ipak ne pretjeraju, kako da CV prilagode svrhi prijavljivanja i da vještine koje posjeduju potkrijepe činjenicama, a da u motivacionom pismu iznesu svoje želje i ambicije i sve ono što baš njih preporučuje kao kandidata za određeno radno mjesto ili stipendiju za koju apliciraju.

 Na radionici je takođe predstavljen i Europass kao cjelokupni portfolio sačinjen od pet dokumenata namijenjen za predstavljanje stečenih znanja, vještina, iskustava i kvalifikacija na jasan, uporediv i pouzdan način.

S obzirom na veliko interesovanje i nemogućnost svih da prisustvuju radionici za pisanje motivacionog pisma i CV-a najavljujemo da će ona biti ponovo organizovana, a svakako su svi studenti dobrodošli na konsultacije u Karijerni centar u periodu od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 15 časova.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.