Karijerni centar Univerziteta Crne Gore: Počela obuka za početnike u biznisu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Obuka za početnike u biznisu počela je juče, 15. februara 2021. godine, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, zvaničnim otvaranjem od strane rukovodioca Karijernog centra  Univerziteta Crne Gore Ivice Todorovića i prodekana Ekonomskog fakulteta UCG  prof. dr Bobana Melovića.

Rukovodilac Karijernog centra UCG Todorović izrazio je očekivanje da će ova obuka početnika u biznisu biti uspješnija od prethodne. 

"Uspješnost obuke će se ogledati u znanjima i kompetencijama koje će studenti polaznici steći uz uvažene predavače, a onda i zato što će ta znanja moći primijeniti u praksi. Obuka će trajati dva mjeseca, a održavaće se dva puta sedmično u multimedijalnoj sali Sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore", kazao je Todorović.

Todorović je najavio da će nakon završene obuke biti raspisan konkurs za najbolje startup ideje. U nagradnom fondu biće u opticaju iznos od 10 do 15 hiljada eura kojim će Karijerni centar, u saradnji sa partnerima, bespovratno podržati tri najbolje biznis ideje. Mogućnost učestvovanja na konkursu imaće svi studenti Univerziteta Crne Gore.

Glavni predavač obuke,  prof. dr Boban Melović, profesor Ekonomskog fakulteta, naglasio je da je cilj obuke stvaranje i razmjena ideja i njihovo razvijanje u biznis. Najavio je da će mu se na narednim predavanjima pridružiti i drugi predavači koji će govoriti o načinu dostizanja dobrih poslovnih strategija.

"Osnovni cilj obuke je da omogući polaznicima razumijevanje značaja i uloge biznisa i preduzetništva u savremenom poslovnom okruženju, kao i savladavanje ključnih znanja i vještina za pokretanje i uspješno vođenje sopstvenog biznisa. Namjera je da se polaznici osposobe za samostalnu procjenu poslovnih šansi, njihovu tržišnu valorizaciju, procjenu sopstvenih preduzetničkih (biznis) sposobnosti, kao i modeliranje biznis plana, čime se stvaraju preduslovi za uspješan preduzetnički menadžment, ne samo u okviru manjih preduzetničkih poduhvata, već i uslovima konkretne ekonomske stvarnosti većih organizacija", kazao je profesor Melović.

Karijerni centar na Univerzitetu Crne Gore otvoren je za sva pitanja i nedoumice polaznika, kako bi se doprinijelo tome da obuka rezultira znanjima primjenjivim u poslovnom životu. Takođe, u domenu planiranja budućnosti i karijere, na raspolaganju je za dodatna pitanja ne samo polaznicima ove obuke već i svim drugim studentima.

Obuka će, kao i uvodno predavanje, biti organizovana uz poštovanje mjera protiv širenja virusa Covid-19.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/karijerni-centar-univerziteta-crne-gore-pocela-obuka-za-pocetnike-u-biznisu

https://makanje.me/clanak/5429?fbclid=IwAR3ZlD14RS9hOd8ETvJkKYfSfTLmZ5rAErgq6y5e-9qRGVHZugLYklQaR4c

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.