Studentima predočene prednosti preduzetništva




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Edukativna radionica pod nazivom „Start up u XXI vijeku“, tokom koje su studenti učili o prednostima preduzetništva, o tome kako da razviju preduzetnički duh i preispitaju potencijale za pokretanje biznisa, održana je u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne.

Studentima su o preduzetništvu govorili Nikola Vulić iz UNICEFA, Radivoje Drobnjak iz organizacije PACCiNNO Montenegro i Dražen Žujović ispred firme TourVia.me.

Na početku radionice studentima se obratio i predstavnik Biroa za ekonomsku saradnju, podršku i biznis zajednicu Podgorice Vladimir Rajčić, koji kazao da je ta služba raspoložena za saradnju sa mladima. Mladi će, kako je objasnio, kroz radionice koje su u planu moći da steknu znanje o tome kako da napišu biznis plan ili da se upoznaju sa procedurama o osnivanju preduzeća.

Radionice se sastojala iz tri radna dijela. Tokom prvog dijela, studenti su slušali predavanje Nikole Vulića iz UNICEFA pod nazivom „Inovacije i Facebook grupacije – Nezainteresovanost ili nerazumijevanje“. Drugi dio radionice posvećen je temi „Preduzetnici za XXI vijek“ o kojoj je pričao predstavnik organizacije PACCiNNO Montenegro Radivoje Drobnjak. Završni dio teninga bio je posvećen obradi teme „Startup Case TourVia.me“ sa predavačem Draženom Žujovićem. Učesnicima su na kraju radionice dodijeljeni  sertifikati.

Edukativnu  radionicu organizovao je Karijerni centar Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.