Poziv mladim liderima za online učešće na Connect Global Youth Summit - u




Poziv mladim liderima za online učešće na Connect Global Youth Summit - u

Međunarodna unija za telekomunikaciju (ITU) objavila je poziv za učešće mladih lidera na Generation Connect Global Youth Sammit 2022 koji će prethoditi svjetskoj konferenciji o razvoju telekomunikacija. Samit će se održati od 3. do 5. juna 2022. godine u hibridnom formatu, sa fizičkim učešćem u Adis Abebi i virtuelnim angažmanom učesnika iz raznih djelova svijeta putem online platforme.

Poziv za učešće odnosi se na mlade od 18 do 29 godina, bilo da se radi o preduzetnicima, kreatorima društvenih promjena ili perspektivnim mladim ljudima iz ministarstava, kompanija ili univerziteta – koji bi se svijetu predstavili kao trenutna generacija talentovanih ljudi koja će doprinijeti stvaranju međunarodnog pokreta strastvenih zagovornika promjena koji koriste ICT u oblikovanju naše budućnosti.

Samit će biti fokusiran na smisleno angažovanje učesnika, konsultacije, saradnju i pozive na akciju sa ciljem da se glas mladih što dalje čuje. Diskutovaće se o načinima na koje se tehnologija može iskoristiti za kulturni i lični prosperitet kao i promjenu svijeta u cjelini. Shodno tome, učesnici treba da pokažu interesovanje za jedan ili više aspekata održivog razvoja, digitalnu tehnologiju i bilo koji od tematskih prioriteta ITU-a.

Obrazac za prijavu potencijalnih delegata biće dostupan na veb stranici Generation Connect https://www.itu.int/generationconnect, gdje će se, između ostalog, nalaziti pitanja o godinama kandidata i organizacijama kojima pripadaju.

Prijave su otvorene do 27. februara 2022. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.