Počela obuka III generacije u okviru programa Student Business Hub




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Besplatni program obuke Student Business Hub, koji pohađaju studenti Univerziteta Crne Gore (UCG), počeo je u subotu, 12. marta 2022. godine. Obuku organizuje Karijerni centar Univerziteta Crne Gore u saradnji sa kompanijom Balance2business. U okviru treće generacije polaznika ovog programa naći će se 30 učesnika, od čega su 23 studenti završnih godina studija na Univerzitetu Crne Gore. Cilj programa je priprema studenata za buduće poslovne poduhvate koji su pred njima.

Program će biti realizovan kroz tri cjeline. Polaznici će moći da upoznaju i prepoznaju svoje potencijale, da savladaju praktične vještine i da usvoje nova znanja koja će ih pripremiti za svijet biznisa. Osim toga, imaće priliku da nauče kako da se izbore sa svim izazovima koje budućnost može donijeti.

Svi segmenti ovog programa podrazumijevaju i praktične vježbe. Pored toga, studenti će imati priliku da prođu kroz dvije besplatne individualne koučing sesije, kako bi se svakom od njih pružio personalizovani pristup i podrška. 

Glavni predavač na obuci je osnivačica kompanije Balance2Bussines Jelena Vuletić, koja studentima prenosi znanja dobijena u bogatoj radnoj karijeri.

Prvom sustretu su prisustvovali uspješni polaznici prethodnih generacija. Maja Raičković, polaznica druge generacija kaže da joj je obuka značajno unaprijedila poslovnu komunikaciju:

“Program mi je donio nova prijateljstva i poznanstva, radujem se kada vidim da drugi polaznici postižu uspjehe i da meni čestitaju na istim. Kao ono najvažnije izdvojila bih dobru  komunikaciju upravo u poslovnom okruženju, vjerujem da mi je to umnogome pomoglo da danas postanem član tima revizorske kompanije u kojoj radim. “

Milica Đukanović, polaznica ranije generacije Student Business Hub-a , sada zaposlena u Atlanskom savezu Crne Gore, navodi da je zahvaljujući ovoj obuci stekla dobru podlogu za rad na svojim ciljevima: “Ono što sam ja prenijela sa radionice, jeste da biram poslovnu sredinu u kojoj se moji stavovi cijene odnosno da je sistem mojih vrijednosti kompaktibilan sa vrijednostima u mom poslovnom okruženju. Sa radionice nosim i vještinu upravljanja sobom u vremenu, odnosno mogućnost da sada efikasno koristim vrijeme kojim raspolažem.

Studenti će nakon završene obuke Student Business Hub, koja će se održavati u zgradi Rektorata, dobiti sertifikat kao potvrdu o uspješno odrađenom programu.

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.