Počeo četvrti Student Business Hub: Pripremanje studenata za poslovni ambijent




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Besplatan program obuke Student Business Hub, koji organizuje Karijerni centar Univerziteta Crne Gore u saradnji sa kompanijom Balance to business, počeo je u subotu 2. oktobra. U okviru četvrte generacije polaznika naći će se 23 studenta Univerziteta Crne Gore koji će se pripremati da odgovore na izazove koji ih mogu sačekati u poslovnom okruženju.

Program će biti realizovan kroz tri cjeline a polaznici će moći da upoznaju svoje potencijale, da savladaju praktične vještine i usvoje nova znanja koja će ih uvesti u svijet biznisa. Svi segmenti obuke podrazumijevaju i praktične vjžbe.

Glavni predavač na obuci je osnivačica kompanije Balance2Business Jelena Vuletić, koja studentima prenosi iskustva stečena u bogatoj karijeri.

Prvom susretu prisustvovali su polaznici prethodnih generacija, pa su ovom prilikom podijelili svoje impresije nakon završenog programa.

Danilo Račić, polaznik prve generacije, kaže da se kroz donošenje životnih odluka uvijek vraćao stvarima naučenim kroz program: „Za mene je prva radionica bila presudna, mnogo sam naučio već iz nje. Naučio sam da postavljam sebi pitanje koje smo u toku radionce često koristili, ono glasi: „Zašto je to meni važno?“. Danas kroz sve poslove i odluke koje donosim sebi postavljam upravo to pitanje.“

Marija Đurišić, studentkinja Medicinskog fakulteta, kaže da ju je program naučio da vjeruje da je sve moguće.
„Program mi je naročito pomogao u periodu mog boravka u Americi da se bolje prilagodim i pronađem sebi novi idealan posao, da donosim dobre odluke za isti i da njegujem dobru komunikaciju sa poslovnim okruženjem.“

Tijana Radović, studentkinja Pravnog fakulteta naglašava da je kroz program stekla lijepa prijateljstva.
„Ja sam kroz ovaj program stekla puno prijateljstava, izgradila sam pravi odnos povjerenja koji rijetko gdje može da se stekne."

Ema Gargović, koja je nakon zavšenog programa dobila posao u Balance2Business kompaniji, poručila je studentima da su na pravom mjestu. „Iz programa sam naučila mnogo toga, najviše kako da radim na svom samopouzdanju i kako da vjerujem u sebe.“

Studenti će nakon završenog programa, koji će se održavati u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, dobiti sertifikat kao potvrdu o uspješno realizovanoj obuci.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.