Održan četvrti ciklus radionica: Vještine predstavljanja poslodavcu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje na Univerzitetu Crne Gore organizovala je i realizovala četvrti ciklus radionica pod nazivom “Vještine predstavljanja poslodavcu”. Tokom radionica, studenti su imali priliku da, kroz tri cjeline, saznaju kako da napišu CV obrazac i motivaciono pismo, te kako da se najbolje pripreme za razgovor za posao.

Radionice su predviđene za manje grupe studenata, koji su, uz podršku stručnog tima, mogli da nauče kako da ispoštuju odgovarajuću formu pomenutih dokumenata, ali i kako da predstave sebe na najbolji mogući način, prilikom direktnog kontakta sa poslodavcem.

Na radionici je predstavljena i nova platfroma za zapošljavanje Jobiri, namijenjena za edukaciju i zapošljavanje mladih. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa svim mogućnostima koje im članstvo na Jobiri platformi donosi, kao što su povećanje svoje zapošljivosti, ostvarivanje kontakata sa poslodavcima iz njihove profesionalne i stručne oblasti i, na kraju, sticanje prvih radnih iskustava. Pored toga, svakom od studenata je pružena personalizovana podrška od tima Karijernog centra prilikom pravljenja aplikacionih dokumenata na Jobiri platformi. Kroz radionicu, studenti su naučili kako da predstave stečena znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije na jasan, uporediv i pouzdan način.

Četvrti ciklus radionica održao se u dva termina, 4. i 6. oktobra, a radionicu je uspješno završilo 20 studenata. Zbog velikog interesovanja, navedene akivnosti će biti dostupne studentima i u narednom periodu, o čemu će biti blagovremeno obaviješteni.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.