Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja sjutra u SKC-u




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto: Luka Zeković

Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja, događaji namijeneni studentima i maturantima, biće svečano otvoreni sjutra, 15. marta, u 10.00 sati, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, u organizaciji Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG. To je najavljeno na danas održanoj konferenciji za medije u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Dan otvorenih vrata  trajaće do 16.00 časova, dok će Sajam sezonskog zapošljavanja trajati do 15.00 časova i svoj nastavak će imati i sledećeg dana, 16. marta, u Kotoru, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG, od 10 do 15 časova, saopštio je menadžer Karijernog centra Ivica Todorović.

„Dan otvorenih vrata namijenjen je svim maturantima koji žele da se upoznaju sa studentskim programima UCG, uslovima upisa i studiranja na Univerzitetu Crne Gore i dobiju sve potrebne informacije koje će im olakšati izbor fakulteta, odnosno studijskog programa“, kazao je Todorović.

Budući studenti će, dodao je, imati priliku da se upoznaju sa studentskim životom, sportskim i kulturnim aktivnostima, studentskim organizacijama, kao i sa programima mobilnosti koji im omogućavaju da provedu dio studija na nekom od evropskih univerziteta.

Todorović je ukazao da je broj maturanata veći od raspoloživih slobodnih mjesta za upis na nekoj od visokoškolskih ustanova, što predstavlja problem za srednjoškolce u odabiru njihovog budućeg puta, te im se nameću alternativni izbori zanimanja.

Predsjednik studentskog parlamenta UCG Andrej Vukčević se nadovezao i rekao da će se sjutra studentima i maturantima na jednom mjestu predstaviti skoro 70 renomiranih poslodavaca iz cijele Crne Gore iz oblasti turizma i srodnih djelatnosti, koji otvaraju vrata mladima i pružaju priliku za sticanje prvog radnog iskustva.

Ove godine u ponudi je preko 1000 pozicija, a svi posjetioci će biti u prilici da se upoznaju sa ponudom poslodavaca i informišu o svim  detaljima.

Cilj nam je, naglasio je Vukčević, da se podstakne zapošljavanje kvalitetne mlade radne snage iz Crne Gore. Očekivanja su da će dobit od ovog događaja biti obostrana i za mlade i za poslodavce koji će, izrazio je Vukčević nadu, dati bolje ponude nego ikada do sada.  

Ovaj događaj tradicionalno podržavaju Ministarstvo prosvjete i Zavod za zapošljavanje.

Milica Žižić, iz Ministarstva prosvjete, načelnica Direkcije za visoko obrazovanja i ENIC centra, pozdravila je organizaciju oba događaja i podsjetila buduće studente da su osnovne i master studije na UCG besplatne, te da im to može biti dodatna motivacija za što bolji uspjeh tokom srednje škole i upis studija na Univerzitu Crne Gore.

"Pozvala bih studente da u što većem broju iskažu interesovanje za ovogodišnji sajam Sezonskog zapošljavanja jer će kroz sezonsko zapošljavanje imati priliku da unaprijede svoja praktična znanja, vještine i kompetencije u realnom okruženju", kazala je Žižić. 

Mr Aleksandar Rakočević iz Zavoda za zapošjavanje, v. d. pomoćnika direktora Sektora za pripremu i posredovanje pri zapošljavanju, pozdravio je Sajam za zapošljavanje kao odličan model za ulazak mladih ljudi na tržište rada, ali i Dan otvorenih vrata koji je prilika da se studenti na jednom mjestu upoznaju sa studijskim programima i postave temelje za svoj dalji karijerni put.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.