Predstavnici Univerziteta Crne Gore na EURAXESS edukativnom treningu u Rimu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore dr Uglješa Janković, predavač na Fakultetu političkih nauka i mr Filip Petrović, saradnik u Karijernom centru Univerziteta Crne Gore prisustvovali su edukativnom treningu „Train the trainers“ u organizaciji EURAXESS mreže u okviru projekta „PIPERS“ koja se održala u Rimu 21. i 22. marta 2016. godine. Radionica je okupila predstavnike gotovo svih evropskih univerziteta.

Na treningu je održano pet radionica, a teme su bile iz oblasti predstavljanja naučno – istraživačkog rada javnosti, saradnje univerziteta i industrije, metodologije naučno - istraživačkog rada, pisanja projekata i implementacije projekata, s ciljem da prisutni steknu znanje koje će biti prenešeno istraživačima i akademskom osoblju iz svoje zemlje kroz organizovanje sličnih radionica.

Univerzitet Crne Gore je aktivan, dugogodišnji član EURAXESS mreže, zadužen za implementaciju na nacionalnom nivou. U okviru pomenutog događaja u Rimu, predstavljen je i Karijerni centar Univerziteta Crne Gore što je naišlo na pozitivne komentare od strane prisutnih i izražena važnost povezivanja EURAXESS-a i karijernih centara na univerzitetima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.