Najavljena saradnja Univerziteta Crne Gore i Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore i Zavod za intelektualnu svojine Crne Gore su, na danas održanom radnom sastanku, najavili saradnju i potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti razmjene informacija o intelektualnoj svojini.

Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore prepoznao je Univerzitet Crne Gore kao krovnu instituciju visokog obrazovanja u zemlji, pa ovaj sporazum predstavlja širenje misije Svjetske organizacije za zaštitu prava intelektualne svojine u domenu promovisanja inovacija i kreativnosti za ekonomski, društveni i kulturni razvoj, kroz uravnoteženi i efikasni međunarodni sistem zaštite prava intelektualne svojine, rečeno je na sastanku.

Najavljenim sporazumom će se pružiti podrška većem korišćenju prava zaštite intelektualne svojine, uz bolju informisanost javnosti o njenom značaju za razvoj u Crnoj Gori. 

Zavod za intelektualnu svojinu i Univerzitet Crne Gore nastojaće da zastupaju zajedničke interese u oblasti obrazovanja i intelektualne svojine, koji će se ogledati i u širenju saradnje sa srodnim naučnim, obrazovnim, kulturnim i drugim institucijama u zemlji i inostranstvu. 

Takođe, cilj sporazumne saradnje je i unapređenje razvoja preduzetništva, podsticanja istraživanja, inovacija i razvoja ekonomije bazirane na znanju, inovativnosti i savremenim naučno-tehnološkim dostignućima. 

Na sastanku su takođe konkretizovane buduće akcije koje rezultiraju iz Sporazuma, a doprinose podizanju svijesti o važnosti zaštite prava intelektualne svojine za valorizaciju inovacija. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.