Predstavljen Karijerni centar na Summer Job-u 2018.




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na ovogodišnjem Sajmu sezonskog zapošljavanja „Summer Job 2018“ u Podgorici, predstavljen je Karijerni cenar Univerziteta Crne Gore, kao specifičan servis Univerziteta namijenjen, između ostalog, studentima da lakše ostvare kontakt sa poslodavcima i brže dođu do zaposlenja.

Na štandu Karijernog centra Univerziteta Crne Gore posjetioci sajma mogli su se informisati o svim aktivnostima koje ovaj centar realizuje, a koje imaju za cilj da tržište rada studentima Univerziteta Crne Gore učine pristupačnijim. Predstavnici Centra na sajmu su nudili informacije i o programima studentske razmjene u kojima Univerzitet Crne Gore učestvuje, a najviše interesovanja bilo je za Erasmus+, Ceepus i Mevlanu.

U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i njihovim Centrom za informisanje i profesionalno savjetovanje (CIPS), realizovana je i jednočasovna sesija karijernog savjetovanja. Studenti i maturanti koji su pohađali ovu sesiju bolje su se upoznali sa aktivnostima ovih centara, a dobili su informacije o značaju sezonskog zapošljavanja za pravljenje prvih koraka u karijeri i upoznavanje sa poslodavcima, kao i izgradnju mreže kontakata. Uz konkretna uputstva kako da popune CV formular za Summer Job 2018. i prezentuju sebe i svoje vještine poslodavcu, na sesiji je pokrenuta i diskusija o mnogim temama koje su prisutne interesovale, a odnose se na sezonsko zapošljavnje i dodatne obuke i zapošljavanje mladih u Crnoj Gori, generalno.

Zainteresovani za ovu temu i ostale aktivnosti Karijernog centra mogu se obratiti putem e-maila: karijernicentar@ac.me, ili posjetiti kancelarije u Rektoratu Univerziteta Crne Gore u terminu konsultacija od ponedjeljka do četvrtka, u periodu od 13 do 15 časova.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.