JRC program obuka u različitim evropskim zemljama




JRC program obuka u različitim evropskim zemljama

Udruženi istraživački centar Evropske komisije - JRC (Joint Research Center) objavio je niz poziva u okviru svog programa obuka u specijalizovanim tehničkim vještinama (kratkoročne pozicije), za mlade profesionalce.

Program nudi dvije vrste obuka:

-               Obuke za pripremu teza za univerzitetske diplome; i

-               Obuke nakon stečene univerzitetske diplome do 5 godina nakon sticanja iste.

Primljeni kandidati radiće u nekom od 6 instituta lociranih u različitim evropskim zemljama (https://ec.europa.eu/jrc/en/about/organisation ).

Pozivi se odnose na obuke iz sljedećih oblasti: referentne materijale, energetiku, saobraćaj, klimatske promjene, građevinu, bezbjednost, održivost resursa, nuklearnu bezbjednost.

Trajanje obuke je do 5 mjeseci.

Grant pokriva troškove mjesečne naknade, troškove puta,  kao i zadrvstevno osiguranje i osiguranje u slučaju nezgoda. Lica sa invaliditetom imaju pravo na dodatna sredstva u iznosu 50% od troškova mjesečne naknade. U slučaju odobravanja dodatnih misija, kandidat može ostaviti pravo na dodatna sredstva.

Svi otvoreni pozivi za obuke mogu se naći na: https://ec.europa.eu/jrc/en/working-with-us/jobs/temporary-positions/jrc-trainees  

Pravilnik o JRC programu obuka dostupan je na sljedećoj web stranici: https://ec.europa.eu/jrc/sites/jrcsh/files/jrc_trainee_rules_en.pdf  

Više o JRC: https://ec.europa.eu/jrc/en/about/jrc-in-brief

Za sve dodatne informacije oko JRC-ija i ove mogućnosti, kao i pomoć oko prijavljivanja možete se obratiti Nacionalnoj kontakt osobi, Marijeti Barjaktarović Lanzardi na e-mail adresu: marijeta.barjaktarovic@mna.gov.me i/ili broj tel 067 314 178.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.