Rektorat

Istraživački i inovativni centar Pro-Akademia (RIC) iz Poljske kao institucija domaćin za MSCA stipendiste                Istraživački i inovativni centar Pro-Akademia (RIC) iz Poljske poziva iskusne istraživače da iskoriste mogućnost Marija Kiri poziva za individualne stipendije i vrše istraživanja u trajanju od 12 do 24 mjeseca u ovom centru.

                Prihvataju se prijave iskusnih istraživača iz sljedećih oblasti:

  • Tekstronika i inteligentni tekstili;
  • Energetska efikasnost i ekonomičnost energije;
  • Inžinjering životne sredine;
  • Aerodinamika, mehanika fluida i energija vjetra;
  • Upravljanje inovacijama i tehnološki transfer; i
  • Inžinjering u oblasti poljoprivrede i hrane.

Kandidati trebaju da imaju doktorat ili 4 godine istraživačkog iskustva, kao i da ispunjavaju uslov mobilnosti, tj. da u posljednje tri godine (period: 12.09.2015 - 12.09.2018) nije obavljali glavnu djelatnost (rad, studije i sl.) u Poljskoj u trajanju duže od 12 mjeseci.

                Više informacija o Istraživačkom i inovativnom centru Pro-Akademia možete pogledati u prilogu.

                Zainteresovani kandidati treba da pošalju svoje prijave najkasnije do 15. juna 2018. godine  putem sljedeće web stranice: http://www.proakademia.eu/en/msca-application-form-2018

                Za sva dodatna pitanja i više detalja o infrastrukturi i djelatnosti ovog centar možete se obratiti dr Andrzeju Klimeku na e-mail adresu: Andrzej.Klimek@proakademia.eu, i/ili tel. +48 505 275 212.

                Pitanja koja se odnose na Marija Sklodovska Kiri poziv za individualne stipendije možete uputiti nacionalnim kontakt osobama, Filipu Petroviću, e-mail: fpetrovic@ac.me, tel. 020 414 244, i Marijeti Barjaktarović Lanzardi, e-mail: marijeta.barjaktarovic@mna.gov.me, tel. 067 314 178.

 

Dokumenti

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print