Održani info dani o individualnim stipendijama Marija Sklodovska Kiri akcije




Održani info dani o individualnim stipendijama Marija Sklodovska Kiri akcije

Infodani za Marija Sklodovska Kiri akcije na temu poziva „Individualne stipendije“ održani su juče na  Univerzitetu Crne Gore.

Nacionalne kontakt osobe za Marija Sklodovska Kiri Akcije u okviru EU Okvirnog programa za istraživanja i inovacije „Horizont 2020“, Filip Petrović i Marijeta Barjaktarović Lanzardi, kratko su predstavili vrste individualnih stipendija i uslove za prijavljivanje.

Posebno su se osvrnuli na način predstavljanja istraživača, njihovog istraživačkog rada i projektnih ideja prilikom traženja institucija domaćina, ukazali na optimalne instumente povezivanja sa ovim institucijama, kao i detalje Prijavnog formulara.

Događaj su posjetili iskusni istraživači koji su se već prethodno upoznali sa detaljima poziva, u februaru 2018. godine, kao i kandidati koji su tokom prošlih godina pokušavali da se prijave za ovaj poziv.

Njihova pitanja su uglavnom bila usmjerena na detalje saradnje sa mentorom tokom procesa pripreme projektne prijave, uticaj koji bi stipendija trebalo da ima u kontekstu napretka u karijeri istraživača, ali i na institucionalnom nivou, detalje pojedinih poziva institucija koje su izrazile interesovanje da budu institucija domaćin, finansijske aspekte upravljanja stipendijom, ali i specifične segmente Prijavnog formulara.

Podsjećamo da je Evropska komisija objavilja ovaj poziv 12. aprila 2018. godine, kao i da sve potrebne informacije, kao i prezentaciju, možete pogledati na sljedećoj web stranici: http://www.mna.gov.me/ministarstvo/Horizont2020/183948/H2020-Marija-Sklodovska-Kiri-Akcije-Poziv-za-Individualne-stipendije-otvoren.html  

Dan najboljih praksi biće održan tokom jula 2018. godine, tako da pozivamo zainteresovane kandidate da redovno prate web stranicu Karijernog centra Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.