Dan najboljih praksi: Marija Sklodovska Kiri poziv za Individualne stipendije




Dan najboljih praksi: Marija Sklodovska Kiri poziv za Individualne stipendije

 Ministarstvo nauke organizuje Dan najboljih praksi za Marija Sklodovska Kiri poziv za Individualne stipendije 11. jula 2018. godine u Sali ministarstva, sa početkom u 10:00 časova, Rimski trg b.b.

Dr. Radenka Krsmanović Whiffen, dobitnica Marija Kiri Individualne stipendije u ENEA Casaccia Istraživačkom centru u Italiji u okviru projekta “ZnS Wurtzite Nanotextured Ceramic Materials for Pyroelectric Energy Harvesting NanoPyroMat”*, predstaviće svoje iskustvo u pripremi projektne prijave, ukazati na najbolji način izbora institucije domaćina, kao i na značaj dobre saradnje sa mentorom.

Takođe, dr. Krsmanović Whiffen predstaviće Marija Kiri alumni asocijaciju (Marie Curie Alumni Association – MCAA), kao i novoosnovanu Grupu za Zapadni Balkan u okviru ove asocijacije. Riječ je o globalnoj mreži istraživača, čiji je cilj da unaprijedi protok znanja između različitih zemalja, sektora ekonomije i naučnih disciplina, da unaprijedi povezivanje i saradnju  članova asocijacije, ali i saradnju sa spoljnjim korisnicima, kao i da služi kao forum za razmjenu mišljenja istraživača.

Podsjećamo da je Evropska komisija objavilja ovaj poziv 12. aprila 2018. godine, kao i da sve potrebne informacije i prezentaciju, možete pogledati na sljedećoj web stranici: http://www.mna.gov.me/ministarstvo/Horizont2020/183948/H2020-Marija-Sklodovska-Kiri-Akcije-Poziv-za-Individualne-stipendije-otvoren.html

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže 11. jula u prostorijama Ministarstva nauke kako bi zajednički unaprijedili vaše šanse da postanete Marija Kiri stipendista!  

Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite putem e-maila na adresu: marijeta.barjaktarovic@mna.gov.me, najkasnije do 10. jula 2018. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.