Dan karijere u Nikšiću




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore - Karijernog centra, Filozofskog i Filološkog fakulteta, kao i partneri iz Unije poslodavaca Crne Gore su pred punom multimedijalnom salom podijelili sa studentma, učenicima ali i ostalim učesnicima, zanimljive savjete i iskustva, kao i načine za bolju i konkurentniju poziciju na tržištu rada, mogućnosti osnivanja sopstvenih biznisa, a sve to od onih koji već imaju izgrađene karijere.

Dobrodošlicu učesnicima i panelistima je poželio izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković, dok je Nevena Keković, jedan od koordinatora portala “edukacija.me”, kazala je da je cilj projekta da učine obrazovanje dostupnim u svim sferama, te tako pomognu mladima.

Danilo Niković, direktor ljudskih resursa Pivare "Trebjesa" iz svog dugodišnjeg iskustva sa raznim poslovima i života u SAD-u, savjetovao mladim ljudima da konstantno uče, odnosno da se učenje ne završava onog dana kada se izađe sa fakulteta, nego da tada tek počinje.

Da Univerzitet Crne Gore prepoznaje promjene na tržištu rada, ali i potrebe studenata da se što kvalitetnije pripreme za izazove koji slijede kada završe formalno obrazovanje, kazao je Uglješa Janković, ispred Karijernog centra UCG.

Osim predstavnika Unije Poslodavaca i Karijernog centra UCG, smjernice studentima su dali i prof. dr Igor Lakić ispred Filološkog i dr Predrag Živković ispred Filozofskog fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.