Rektorat

Studenti radno obilježili svoj dan

Povodom Međunarodnog dana studenata, Karijerni centar Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore, organizovao je forum "Visoko obrazovanje kao prekretnica ka tržištu rada", u Rektoratu UCG.

Međunarodni dan studenata bio je pogodna prilika za diskusiju sa studentima Univerziteta o poteškoćama na koje visokoškolci nailaze na tržištu rada, ali i za predočavanje svih mogućnosti za usavršavanje i (samo)zapošljavanje koje imaju na raspolaganju u cilju razvoja kompetencija i podsticanja njihove konkurentnosti.

Pored predstavnika Karijernog centra i Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, studentima su se obratili i predstavnici IPC-a Tehnopolis koji su predstavili raznovrsne šanse koje Tehnopolis kao inovaciono – preduzetnički centar nudi, kao i mogućnosti dodatne edukacije putem online kurseva u okviru projekta Edukacija.me. ETG Grupa, kao pouzdan partner Karijernog centra UCG, predstavila je na ovom forumu stručne prakse za studente, koje nude u okviru svoje grupacije, uz obezijeđena mentorstva njihovih zaposlenih stručnjaka, a takođe je najavila i program stipendiranja talentovanih pojedinaca tokom studija.

Događaj je okupio veliki broj studenata Univerziteta Crne Gore koji su iskoristili priliku da prodiskutuju o pitanjima koje vide kao trenutne potencijalne probleme iz ovih oblasti i uz proaktivan odnos učesnika donešene su smjernice o daljim zajedničkim aktivnostima u procesu približavanja tržišta rada studentskoj populaciji.

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print