Program stipendija njemačke privrede




Program stipendija njemačke privrede

Fondacija dr Zoran Đinđić nedavno je raspisala poziv za petnaestu generaciju stipendista Programa stipendija njemačke privrede. Program stipendija studentima završnih godina i onima koji su nedavno diplomirali pruža mogućnost profesionalnog usavršavanja u Njemačkoj u okviru stručnih praksi u trajanju od tri do šest mjeseci. Troškovi boravka i stručnog usavršavanja su u potpunosti pokriveni od strane njemačke vlade i kompanija učesnica u Programu.

Kroz ovaj Program je, za četrnaest godina postojanja, prošlo više od 600 mladih ljudi iz regiona, a ovo iskustvo omogućilo im je lakše dalje zaposlenje u zemljama iz kojih dolaze.

Pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave za Program stipendija, a takođe ih srdačno pozivamo da dođu i na prezentacije Programa i saznaju više o uslovima i načinu apliciranja, kao i da čuju iskustva alumnista koji su prethodnih godina bili na praksi u Njemačkoj.

Prezentacije će se održati u utorak, 24. oktobra na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore sa početkom u 12 časova (Svečana sala) i u srijedu, 25. oktobra na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore sa početkom u 10 časova (Sala 103).

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.