Uspješno završen treći Sajam praksi i stipendija na UCG-u




Uspješno završen treći Sajam praksi i stipendija na UCG-u

Na ovogodišnjem Sajmu praksi i stipendija, koji je Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore organizovala od 23. do 25. novembra 2022. godine, obavljeno je 215 intervjua, odnosno 70 studenata je imalo priliku da se predstavi i upozna sa 60 uglednih poslodavaca iz cijele države.

Studenti sa 15 fakulteta Univerziteta Crne Gore su ostvarili svoj prvi korak ka zapošljavanju, što će rezultirati, u krajnjem, obavljanjem prakse ili ostvarivanjem prava na stipendiju. Konačni rezultat Sajma i broj studenata koji će ostvariti radni angažman biće poznat nakon cjelokupne evaluacije događaja.

Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje izrazio je zadovoljstvo što je Sajam realizovan uz kvalitetnu komunikaciju i saradnju kako sa studentima, tako i sa poslodavcima, te što su prve povratne informacije svih učesnika pozitivne. Najavili su da će nastaviti sa povezivanjem studenata sa poslovnim svijetom kako bi na taj način doprinijeli kvalitetnijem karijernom razvoju mladih.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.