Vesna Vukadinović, PR menadžer




Vesna Vukadinović, PR menadžer

Vesna Vukadinović, odgovorna za odnose sa javnošću, na  poziciji je PR menadžera Univerziteta Crne Gore od jula 2016. godine.

Iskustvo u odnosima sa javnošću stekla je neposredno nakon dugogodišnje novinarske karijere u dnevnom listu “Pobjeda”(2003-2010), kao novinar unutrašnjo-političke rubrike , izvještavajući o aktuelnostima iz oblasti sudstva i pravosuđa, i kao autor redovnih reportažnih rubrika u nedjeljnom  izdanju lista i mjesečniku “Porodični magazin”.

Paralelno, radi kao urednik, autor, lektor i prevodilac za izdavačku kuću “Gligorije Dijak”(2007-2013), i između ostalog potpisuje izdanja realizovana u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, kao autor vodiča za zabavu kroz Crnu Goru  “Crna Gora – danju i noću 2010”, prevodilac vodiča “Podgorica, preko mostova, rijeka, trgova” (2008), prevodilac knjige “Čudesne planine”, autora Ivana Lakovića.  

Kroz rad za agencije koje se bave odnosima sa javnošću, i to Communis, Maccan Erickson, MAGNA, New Moment, Executive Group, pružala je PR podršku klijentima među kojima su Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, International Financial Cooperation, Elektroprivreda Crne Gore, Luštica Development i Porto Montenegro.

U dva mandata, kroz rad za dvije agencije, kao key ekspert novinar i projekt koordinator bila je angažovana u okviru EU projekta “Tehnička podrška Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori za komunikaciju i informisanje (2010-2012).

Savjet Evrope je angažuje kao konsultanta za onlajn novinarstvo (2014-2015), u zajedničkom projektu sa EU “Regional Support for Inclusive Education”.

Od 2014. do 2016. godine radi na poziciji Službenika za oglašavanje i odnose sa javnošću u Societe Generale banci Montenegro.  Za klijente i  poslodavce je, pored onlajn novinarskih tekstova, priređivala i sadržaj brošura, lifleta, internih časopisa.

Diplomirala je na Odsjeku za srpski jezik i književnost, na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, 2003. godine, a prošla je i kroz Vladin program za stručno osposobljavanje za nastavnika crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” (2014. godine).     

Zvanje magistra političkih nauka stekla je na smjeru Komunikologija i mediji, na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica, 2022. 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.