Kandidati za HSK i HSKK i CI na UCG-u dosegli novi nivo




Kandidati za HSK i HSKK i CI na UCG-u dosegli novi nivo

HSK i HSKK testovi uspješno su održani na Institutu Konfucije(IK) na Univerzitetu Crne Gore. Pokriveni su HSK nivo jedan, HSK nivo dva dva, HSK tri, HSK pet i HSKK početnički nivo, što je privuklo ukupno 94 kandidata iz Podgorice, Bara, Nikšića, Cetinja i Herceg Novog. Ukupan broj kandidata odstigao je novi nivo.

Kako bi podstaknuli kandidate, nastavnici IK u UCG-u sui h pripremili u potpunosti. Oni su organizovali modele testova tokom mjeseca prije testa. A nastavnici su im pomogli s poteškoćama na osnovu dobijenih rezultata.

Od osnivanja IK na UCG, broj studenata se udvostručio, a broj kandidata koji su se prijavili za HSK i HSKK takođe je dramatično povećan. Sve više i više Crnogoraca uče kineski jezik i kinesku kulturu, posvećujući se izgradnji mosta između Kine i Crne Gore.

IK podstiče sve više i više studenata da aktivno učestvuju u testiranju i čini sve kako bi podstakao zainteresovanost za učenje kineskog jezika, podstičući student da postignu visoke bodove kroz naporan rad.

Misija IK je da izgradi sve više izuzetnih učenika i ljubitelja kineskog jezika,  kako da izgrade jezik tako i kulturni most za inicijativu "Belt and Road".

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.