Delegacija Čangša Univerziteta posjetila CRBC u Crnoj Gori




Delegacija Čangša Univerziteta posjetila CRBC u Crnoj Gori

Fu Hongyuan, sekretar partijskog Odbora Changsha Univerziteta nauke i tehnologije (CSUST), zajedno sa svojom dejelgacijom posjetio je CRBC u Crnoj Gori, 6. decembra 2017,  gdje je pozdravio alumniste, nekadašnje studente Univerziteta.

ImageKineska direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore Luo Chun Xia, nastavnici kineskog i volonteri su takođe bili u posjeti s njima.

Hei Shiqiang, menadžer CRBC-a u Crnoj Gori, zajedno sa svojim osobljem u Odsjeku  za projekte, poželio je dobrodošlicu Fu Hongyuanu i njegovoj delegaciji u kampu u kojem grade južno-sjevernu cestu.

Fu Hongyuan je kazao da je svjedok postignuća CRBC-a u Crnoj Gori, koji, bez obzira koliko je teško, može nadvladati sve teškoće i izgraditi most i cestu gdje je to bilo nemoguće ranije.

Hei Shiqiang je rekao da most koji gradi CRBC služi za ekonomski razvoj zemlje, dok most koji stvara Institut Konfucije jeste most kulturne razmjene.Oba mosta su neophodna, zaključio je on. CRBC i Institut Konfucije mogu zajedno raditi na izgradnji mosta sradnje Kine i Crne Gore.

Fu Hongyuan prenio je pozdrav alumnistima Čangšu Univerziteta koji ovdje rade i ohrabrio ih nastave sa radom i usavršavanjem.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.