Rektorat, 14.12.2018

Na globalnoj konferenciji o razvoju instituta Konfucije širom svijetaNa 12. Globalnoj koferenciji Instituta Konfucije, pod radnim nazivom "Promovisanje razvoja kvaliteta Instituta Konfucije", učestvovala je crnogorska direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore doc. dr Milena Đukanović,  kineska direktorica Luo Chunxia i prorektorica Univerziteta Crne Gore prof. dr Irena Orović.

Na Konferenciji, koja je održana 4. decembra, u Chengdu-u, u provinciji Sichuan, bilo je više od 1.500 delegata iz 154 zemlje i regiona svijeta.

Teme konferencija su bile reforma, inovacije i razvoj instituta Konfucije u zajedničkom radu i sinergijskom pristupu svih zainteresovanih strana. Poseban fokus je bio na razvoju instituta Konfucije kroz prizmu školskog sistema, potom digitalne izgradnje, internacionalne povezanosti i pitanja komunikacije.

Vicepremijer Državnog vijeća, predsjednik vijeća Instituta Konfucije Ned Chunlan, prisustvovao je ceremoniji otvaranja i dodjele 10 prvih Konfucije instituta na univerzitetima u devet zemalja. Otvorio ih je ministar obrazovanja, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća Instituta štaba Konfucije, Chen Baosheng.