Rektorat, 29.07.2019

Ljetnji kamp za studente Instituta Konfucije 2019. godineFoto album

Ljetnji kamp u Kini, Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, održan je od 9. do 23. jula, 2019. godine, u gradovima Čangša i Peking. U kampu je učestvovalo ukupno 20 studenata iz Crne Gore.

Tokom ljetnjeg kampa, Čangša Univerzitet za nauku i tehnologiju je organizovao kurseve kineske kulture za studente, kao što su rezanje papira, slikanje maski Peking Opera, uređivanje kineskih čvorova i učenje kaligrafije.

Pored toga, organizovane su posjete  čuvenim znamenitostima u Hunanu, kao što su: Yuelu akademija, Muzej provincije Hunan, paviljon Tianxin i muzej bambusa, planina Hengshan, toranj Yueyang i tako dalje. U slobodno vrijeme, učenici su probali i lokalne specijalitete Changsha i osjetili vitalnost modernog Changsha.

Takođe, išli su na izlet u Peking, 19. jula, gdje su posjetili Trg Tiananmen, Zabranjeni grad, Pekinšku narodnu carinsku traku i Hram raja, a takođe su se ukrcali na Veliki zid. Imali su priliku da vide ljepotu kineskih planina i rijeka i dožive uspješan razvoj Kine.

Polaznici ljetnjeg kampa su 22. jula učestvovali na ceremoniji otvaranja Ljetnjeg kampa Konfucije Instituta Centralne i Istočne Evrope 2019. koji je održao Univerzitet za jezik i kulturu u Pekingu.

Chen Jing, student Instituta Konfucije, održao je govor na kineskom kao predstavnik ljetnjeg kampa i podijelio svoju kinesku priču.

Putovanjima i ljetnjem kampu, na veliku žalost studenata, došao je kraj 23. jula.

 

Broj posjeta : 348