Ljetnji kamp za studente Instituta Konfucije 2019. godine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto album

Ljetnji kamp u Kini, Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, održan je od 9. do 23. jula, 2019. godine, u gradovima Čangša i Peking. U kampu je učestvovalo ukupno 20 studenata iz Crne Gore.

Tokom ljetnjeg kampa, Čangša Univerzitet za nauku i tehnologiju je organizovao kurseve kineske kulture za studente, kao što su rezanje papira, slikanje maski Peking Opera, uređivanje kineskih čvorova i učenje kaligrafije.

Pored toga, organizovane su posjete  čuvenim znamenitostima u Hunanu, kao što su: Yuelu akademija, Muzej provincije Hunan, paviljon Tianxin i muzej bambusa, planina Hengshan, toranj Yueyang i tako dalje. U slobodno vrijeme, učenici su probali i lokalne specijalitete Changsha i osjetili vitalnost modernog Changsha.

Takođe, išli su na izlet u Peking, 19. jula, gdje su posjetili Trg Tiananmen, Zabranjeni grad, Pekinšku narodnu carinsku traku i Hram raja, a takođe su se ukrcali na Veliki zid. Imali su priliku da vide ljepotu kineskih planina i rijeka i dožive uspješan razvoj Kine.

Polaznici ljetnjeg kampa su 22. jula učestvovali na ceremoniji otvaranja Ljetnjeg kampa Konfucije Instituta Centralne i Istočne Evrope 2019. koji je održao Univerzitet za jezik i kulturu u Pekingu.

Chen Jing, student Instituta Konfucije, održao je govor na kineskom kao predstavnik ljetnjeg kampa i podijelio svoju kinesku priču.

Putovanjima i ljetnjem kampu, na veliku žalost studenata, došao je kraj 23. jula.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.