Uspjeh studenata Robot Challenge takmičenja u Beču




Uspjeh studenata Robot Challenge takmičenja u Beču

Tim studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore koji čine Andrija Radović, Đorđe Vukčević i Yuriy Onischuk, plasirao se u finale RobotChallenge takmičenja u robotici, u kategoriji Puck Collect, zauzevši petu poziciju.

Takmičenje je održano 10. i 11. aprila u Beču, a Mašinski fakultet je učestvovao sa dva tima, sa ukupno 7 takmičara - studenata studijskog programa Mehatronika. U takmičenju su učestvovali i Dejan Bratić, Rade Grujičić, Luka Grubiša i Ognjen Mijanović. Naši studenti su svoje znanje u dizajniranju robota odmjerili sa ekipama iz 39 zemalja.

RobotChallenge jedno je od najuticajnijih takmičenja u robotici, na kojem od 2004. godine učestvuju ekipe iz 56 zemalja svijeta, sa više od 2000 dizajniranih robota. Ovo takmičenje okuplja ljude iz svih krajeva svijeta, koji koriste priliku za predstavljanje svojih kreacija široj publici. Sa 14 različitih kategorija, događaj nudi izazove za početnike, kao i iskusne robotičare.

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore jedan je od sponozora dva tima koja su se takmičila u okviru ovog takmičenja.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.