Institut Konfucije organizuje kurs kineskog jezika u kompaniji CRBC




Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore počeo je 6. novembra sa kursom kineskog jezika za zaposlene u kompaniji China Road and Bridge Corporation (CRBC ). Poslije niza saradnji sa kompanijom CRBC u prethodnom semestru, nova saradnja simbolizuje model 'Institut Konfucije – Kompanija – Student', koji će tek zaživjeti.

Oko polovina broja zaposlenih u CRBC-u su crnogorski lokalni radnici i njihove kancelarije su smještene prilično daleko od Instituta Konfucije. Međutim, oni su svi izrazili interesovanje i želju da uče kineski jezik , kako bi poboljšali razumijevanje kineskog jezika među zaposlenim kolegama. Zbog toga, Institut Konfucije je odlučio da profesorka kineskog jezika Tang Lu drži dva časa nedeljno u CRBC-u.

Nakon dvije nedelje učenja, polaznici kursa već mogu izgovarati po nekoliko rečenica na kineskom jeziku, potrebnih za svakodnevnu komunikaciju. Ova saradnja između Instituta Konfucije i CRBC-a ojačava prijateljstvo i takođe omogućava ljudima koji rade u Crnoj Gori da nauče kineski jezik i saznaju više o kineskoj kulturi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.