Rektorat, 23.06.2017

Ambasador Kine obaviješten o učešću na Radionici za evropske mlade lidereDirektor Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore Milena Đukanović obavijestila je ambasadora Kine u Crnoj Gori Cui Zhivei o učešću na Drugoj radionici za evropske mlade lidere. Ambasador Cui Zhivei joj je čestitao na učešću i pitao o detaljima radionice.

Đukanović je izrazila iskrenu zahvalnost g. Cui Zhivei na pozivu i detaljno izvijestila o radionici.

Rekla je da je to šesti put da je u Kini, gdje joj je sve već dobro poznato i blisko, posebno u Pekingu.

Druga radionica za evropske mlade lidere, koju je organizovala Kineska diplomatska akademija, održana je u Pekingu i Ženjiang od 12. juna do 20. juna. Na radionici je prisustvovalo 28 delegata iz nekoliko evropskih zemalja, kineskih diplomata, privrednika i stručnjaka. A teme o kojima se diskutovalo na radionici bile su blisko povezane sa njenom glavnom.

Tokom konferencije delegirani su bili pozvani da posjete Kinesko ministarstvo inostranih poslova, kompaniju Huavei i Diaoiutai Guesthouse.

Najzad poslanici su posjetili kompaniju Dako, Muzej kulture kisa, Huilong ​​E-grad Međunarodna logistika, Retech Digital Industri Park, Kina-Švajcarski industrijski park, Ženjjiang Dalu generalni aerodrom, Zhenjiang Citi Planning Hall i drevni Ksijin Ferri.

Gdin Cui Zhivei se saglasio sa izveštajem i rekao da je ova radionica blisko povezana sa razvojem kineskog i evropskog razvoja,  da je od velike važnosti i istakao značaj Diaoiutai Guesthouse i Zhenjiang.