Nominovana za Business Woman Award Montenegro 2017




Nominovana za Business Woman Award Montenegro 2017

Milena Đukanović, direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, jedna je od nominovanih za Business Woman Award Montenegro 2017.

Milena Đukanović, direktorica je Instituta  od samog osnivanja, prije gotovo tri godine.

Sa svojim koleginicama i kolegama iz Kine i sa Univerziteta,  bira i organizuje projekte i događaje koji dovode do aktivne kulturne, obrazovne i ekonomske saradnje Crne Gore i Kine.

Danas, kineski jezik i kultura izučavaju se u šest gradova u Crnoj Gori, sa preko 500 polaznika i zaljubljenika u kineski jezik, od kojih neki od njih imaju svega po tri godine.

Od strane Ministartsva prosvjete Kine, dvije godine zaredom odabrana je da se usavršava na Šjamen Univerzitetu zajedno sa 50 odabranih direktora Instituta iz cijelog svijeta.

Ove godine je izabrana za predstavnika mladih uspješnih evropskih lidera u okviru Diplomatske Akademije održane u Pekingu pod organizacijom Ministarstva inostranih poslova Kine.

Sa kineskim koleginicama priprema polaznike za razna kineska takmičenja i stipendije, a do sada je 100 srednjoškolaca i studenata iz Crne Gore dobilo priliku ne samo da posjeti Kinu, već i da se akademski usavršava kroz razne stipendije Instituta.

Među glavnim projektima spadaju i organizacije humanitarnih koncerata brojnih umjetni;kih delegacija iz Kine u crnogorskim kulturnim institucijama. Ove godine Institut Konfucije je zbog svog uspješnog rada nominovan za jedan od najuspješnijih Instituta širom svijeta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.