Novo na Institutu Konfucije - kurs veićija!




Novo na Institutu Konfucije - kurs veićija!

Obavještavamo sve zainteresovane da će prijavljivanje za kurs veićija, trajati od 18. do 26. februara, a kurs će početi 1. marta. Kurs će se izvoditi utorkom i četvrtkom od 16:30 do 17:30h u sali Instituta Konfucije na 2. spratu u zgradi Rektorata. Cijena desetonedjeljnog kursa iznosi 20 eura. Uplate se vrše prije početka kursa. Kurs će držati kineski direktor Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, profesor DengRong.

Kurs će se izvoditi u jednoj grupi od 12 polaznika, te obezbijedite svoje mjesto na vrijeme. Da biste se prijavili potrebno je da na mejl institut_konfucije@ac.me pošaljete svoje lične podatke (ime, prezime, datum rođenja, broj telefona).

Veići, ili kako se još u Evropi naziva Go, je najstarija misaona igra na svijetu koja se i danas igra po nepromijenjenim pravilima. Smatra se da je nastala prije oko 4000 godina. Najstariji pisani dokaz o igri vezuje se za spis ,,Žuo Žuan" a igru je preporučio i sam Konfucije kao jedan od načina razvijanja intelekta. U Kini se smatra jednom od 4 uzvišene umjestnosti kineskih učenjaka, zajedno sa kaligrafijom, slikanjem i sviranjem kineskog tradicionalnog muzičkog instrumenta.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.