Institut za biologiju mora, 14.12.2017

Radionica na temu potencijalnog uzgoja Jakobove kapice u zalivu Radionica na temu potencijalnog uzgoja Jakobove kapice u zalivu

U petak, 15. decembra, sa početkom u 11 časova u Sali Instituta za biologiju mora biće organizovana radionica za uzgajivače riba i školjki sa područja Bokokotorskog zaliva. Tema radionice je:

  • Istraživanje prirodnih populacija školjkaša zaliva
  • Potencijalni uzgoj Jakobove kapice u zalivu

Takođe, na radionici će biti predstavljeno učešće na IV konferenciji o nacionalnom brendiranju  održanoj u Kolašinu u septembru od strane Ministarstva Ekonomije, gdje je Institut za biologiju mora predstavio dagnje i kamenice Boke Kotorske kao potencijalni nacionalni brend naše zemlje.

Radionica će biti organizovana u okviru projekta pod nazivom “Eksperimentalni uzgoj Jakobove kapice (Pecten jacobaeus) u uslovima Bokokotorskog zaliva“. Projekat je prijavljen u okviru grant šeme “Transfer znanja između sektora visokog obrazovanja, istraživanja i industrije" - IPA IV Operativni program za razvoj ljudskih resursa 2012-2013. Projekat je finansiran najvećim dijelom iz fondova Evropske unije uz učešće Crne Gore.