Predstavnici UCG na sastanku "Vision2020" na Malti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Instituta za biologiju mora, dr Aleksandar Joksimović i dr Zdravko Ikica u ulozi reprezenata Univerziteta Crne Gore učestvuju na sastanku „Vision2020 Maritime & Marine Helix Launch Event“ koji se održava na Malti u periodu 27.-28. septembar 2018. godine. Rektor Univerziteta na Malti dr Alfred J Vella uputio je poziv Univerzitetu Crne Gore za učešće na ovom sastanku. 

Image                              

Cilj ovog sastanka jeste da se partneri koji su već povezani u mrežu „Vision 2020“ preko profesionalnih aktivnosti sretnu i da na osnovu svojih dosadašnjih iskustava i realizovanih projekata iznađu najbolji način da apliciraju u otvorenim pozivima koji su aktivni u Horizon 2020 periodu, da se nađu partneri i na neki način pripreme i definišu teme buduće saradnje odnosno buduće zajedničke aplikacije.

Svaki od partnera je imao priliku da predstavi svoj rad. Predstavnici UCG-a su predstavili aktivnosti Instituta za biologiju mora i Fakulteta za pomorstvo shodno temi sastanka.

Za Univerzitet Crne Gore su od posebnog značaja pozivi za apliciranje za projekte:

Višestruka iskoristljivost pučinskog i obalnog prostora i

 Održiva rješenja za bio-plastiku na kopnu i moru

Nadamo se da će UCG naći mjesto u pozivima koji su za Univerzitet od većeg interesa jer je UCG i do sada, učešćem kroz razne IPA projekte pokazao izrazitu želju i spremnost da se oproba i u aplikaciji H2020.

Predlog i podrška za učešće na ovom sastanku došli su i od strane Ministarstva Nauke koje je ovakav vid sastanka vidjelo kao dobru priliku za lakši pronalazak adekvatnih partnera za apliciranje za H2020 projekte.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.