Ljetnja škola molekularne biologije 9. septembra




Ljetnja škola molekularne biologije 9. septembra

Ljetnja škola iz oblasti molekularne biologije će se održati sledeće sedmice, od 9. do 11. septembra u Institutu za biologiju mora u Kotoru.

Ministarstvo nauke Crne Gore organizuje ovu ljetnju školu u saradnji sa EMBL-om (European Molecular Biology Laboratories) i Institutom za biologiju mora (Univerzitet Crne Gore).

Ljetnja škola molekularne biologije je namijenjenja najboljim studentima bioloških, medicinskih i biotehničkih nauka a otvoriće je dr Detlev Arendt.  Dr Arendt i njegov tim se bave istraživanjem jednostavnih morskih organizama, i njihovih ćelija od kojih su građeni, kako bi objasnili porijeklo i evoluciju kako nervnog tkiva tako i pojavu kompleksne građe složenih organizama, u okviru EMBL-ovog istraživačkog kampusa u Hajdelbergu.

Tema ovogodišnje škole je “Sekvencioniranje jedarnog materijala pojedinačnih ćelija” (Single Cell Sequencing) i predstavlja jedinstvenu priliku da se naši studenti upoznaju sa najsavremenijim tehnikama istraživanja u biologiji, sa disocijacijom eksperimentalnih organizama na pojedinačne ćelije i proučavanjem tako razdvojenih ćelija.

 

http://www.antenam.net/drustvo/132016-ljetnja-skola-molekularne-biologije-u-kotoru

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/251719/ljetnja-skola-molekularne-bilologije.html

https://portalanalitika.me/clanak/344777/ljetnja-skola-molekularne-bilologije-u-kotoru

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.