Posjeta predstavnika Evropske komisije Institutu za biologiju mora




Institut za biologiju mora, UCG, juče su posjetili predstavnici Direktorata za istraživanje i razvoj Evropske komisije, gđa Side Ratso, zamjenica generalnog direktora i gdin Bernhard Fabianek, službenik za naučnu politiku, kao i gdin Ivan Tomović, predstavnik Ministarstva nauke, Direkcije za inovacije i infrastrukturu. U prijateljskom razgovoru obišli su Institut za biologiju mora.

Upoznati su sa našim djelatnostima i tekućim projektima. Razgovaralo se i o prošlim projektima koji su zajedno realizovani te je naglašen dobar i korektan odnos Ministarstva nauke i našeg Instituta. Na osnovu svih dosadašnjih rezultata predstavnici komisije su raspoloženi da kroz buduće projekte i naše buduće aplikacije koje ćemo usmjeriti prema ministarstvu i evropskim fondovima pokažu prijateljski odnos te su obećali da će ponovo doći da dublje i šire razmotrimo moguće buduće platforme za saradnju.

Znajući koliko je značajan morski ekosistem i njegov biodiverzitet, koliki uticaj imaju klimatske promjene i zagađenje morskih ekosistema, naročito plastikom zaista su izrazili veliko zadovoljstvo što smo mi upravo tu na braniku Jadranskog mora i što su naši projekti uglavnom usmjereni na zaštitu Jadranskog mora i njegovog živog svijeta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.