Posjeta Univerzitetu S.YU.VITTE u Moskvi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija Univerziteta Crne Gore-Instituta za bilogiju mora, dr Mirko Đurović direktor Instituta i dr Aleksandar Joksimović, su u posjeti moskovskom Univerzitetu S.Yu.Vitte, na poziv rektora tog Univerziteta prof. Aleksandra Semenova.


Univerzitet Crne Gore je u maju 2014. godine potpisao sporazum o naučno-tehničkoj saradnji sa ovim moskovskim Univerzitetom, nakon cega je u Kotoru, krajem septembra 2014, organizovana i I naučna međunarodna Konferencija o Upravljanju obalnim podrucjem Jadanskog mora.

Kao plod uspješne saradnje naučnika oba Univerziteta, uskoro će biti publikovana i Monografija „The Enviroment of Boka Kotorska Bay“ u izdanju prestižne izdavačke kuće SPRINGER.

Dr Mirko Đurović i dr Aleksandar Joksimović imaju i plenarna izlaganja na XIII medjunarodnoj Konferenciji, „Ekološki problemi savremenog društva i načini ublažavanja njihovog uticaja“, koja je u organizaciji moskovskog Univerziteta Vitte, 30 marta 2017.

Na marginama konferencije delegacija Univerziteta Crne Gore imala je i razgovore sa rektorom Smenovim i kolegama, prof.dr Igorom Zoonom i prof.dr Andrejem Kostionaovim, o budućoj naučno-tehničkoj saradnji i eventualnoj studijskoj posjeti studenata moskovoskog Univerziteta Vitte, Institutu za biologiju mora.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.