Nova predavanja i seminar u okviru  Erasmus + projekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U prvoj nedjelji novembra, u okviru Erasmus + projekta Jean Monnet Centar izvrsnosti, biće održano gostujuće onlajn predavanje prof Sabina Lange i seminar za mlade istraživače sa Ekonomskog fakulteta UCG i Humanističkih studija UDG.

Predavanja Sabine Lange biće organizovana u okviru okviru nastave iz predmeta Međunarodna ekonomija koju organizuje profesorica Danijela Jaćimović, rukovodilac projekta Jean Monnet Centar izvrsnosti. Profesorica Lange je predavač na Evropskom  institutu za javnu upravu (EIPA, Mastriht), viši saradnik Univerziteta u Mastrihtu i takođe vanredni profesor za međunarodne odnose na Univerzitetu u Ljubljani.

Dr Lange će dati sledeća predavanja:

  1. The new EU institutional reality – political and institutional landscape for future integration
  2. Decision-making in the EU – the new dynamics in relations between Member States and EU institutions.

Prvo onlajn predavanje za studente Međunarodne ekonomije biće održano 1. novembra sa početkom u 12:20 h, dok će se drugo predavanje održati 3. novembra sa početkom u 9:45 h

------------------------------------------------------------------------------------------

Seminar Andrea Sabatinija će biti održan 1. novembra u 12.00 h, u  profesorskoj sali.

Andrea Sabatini je finansijski menadžer u Transevropskom Udruženju za političke studije (TEPSA). Gospodin Sabatini je odgovoran za finansijsko upravljanje organizacijom i njenim projektima, uključujući povezivanje sa EU finansijskim vlastima, upravljanje troškovima i godišnje planiranje budžeta.

Kao finansijski menadžer iz TEPSA , održaće predavanje o tome kako napisati predlog EU projekta za odgovarajuće  pozive kao što je Horizont Evropa, Erasmus+, CERV, itd. Fokus predavanja biće na razmjeni savjeta o uspješnom pisanju predloga kao i na izbjegavanju uobičajenih grešaka. Gospodin Sabatini će studentima pojasniti  strukturu i jezik koji se koristi u aplikaciji kao i njihov sadržaj.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.