Memorandum o saradnji sa E&Y pružiće brojne prilike za studente Ekonomskog fakulteta UCG




Memorandum o saradnji sa E&Y pružiće brojne prilike za studente Ekonomskog fakulteta UCG

Moderni nastavni proces koji afirmiše spoj teorijskog znanja i prakse stečene u poslovnom okruženju karakteristika je po kojoj je Ekonomski fakultet prepoznatljiv u sistemu visokog obrazovanja u Crnoj Gori. Edukujući mlade ekonomiste, cilj je prenijeti znanje koje ima upotrebnu vrijednost u privrednom okruženju. Na tome je zasnovan jedan od osnovnih strateških pravac razvoja Ekonomskog fakulteta, a to je saradnja  sa predstavnicima najuspješnijih kompanija koje rade u Crnoj Gore, što se svakodnevno potvrđuje širenjem liste partnerskih institucija.

Posljednji primjer uspostavljanja ovakvog partnerstva je potpisivanje Memoranduma o saradnji sa kompanijom Ernst & Young, koja se bavi revizorskim, poreskim, transakcijskim i savjetodavnim uslugama, u više od 150 zemalja svijeta. Saradnja prvog fakulteta u Crnoj Gori i jedne od najuspješnijih revizorskih kuća biće realizovana kroz brojne aktivnosti – organizacija zajedničnih stručnih predavanja i radionica, usavršanje zaposlenih obije strane, organizovanje stručne prakse studenata Ekonomskog fakulteta u kompaniji Ernst & Young i brojne druge.

Prva realizovana aktivnost koja je proistekla iz ovog Memoranduma je bilo upoznavanje studenata sa radom u reviziji kroz predavanje koje su studentima na predmetu Revizija na  magistarskim studijama (smjer Računovodstvo i revizija) održali predstavnici  revizorske kuće E&Y u Crnoj Gori. Predavači Biljana Rašovic Jovanović, viši menadžer i Nenad Vučinić, menadžer u E&Y, studente su upoznali sa metodologijom rada  revizorske kuce E&Y kroz predavanje na temu  Materijalnost i rizici u reviziji.

Osim toga oni su sa studentima razgovarali i o mogućnostima usavršavanja i napredovanja u toj revizorskoj kući i pozvali sve zainteresovane da se prijave za stručnu praksu putem linka: https://ey.oneassessment.com/job/Audit-Internship-EY-Montenegro-n4wxl/apply

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.