Studenti Ekonomskog fakulteta novi šampioni u futsalu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U prepunoj Sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, pred više od 700 gledalaca, momci sa Ekonomskog fakulteta savladali su ekipu Pravnog fakulteta, i po drugi put se okitili titulom šampiona.

Već u prvom dijelu meča ekipa Ekonomskog fakulteta povela je preko Bojanića u 4. minutu, nakon uigrane akcije poslije prekida, a na 2:0 povisio je Gardašević majstorskom reakcijom iz odličnog kontranapada. To je bio i rezultat poluvremena, u kojem se, kao i tokom čitave utakmice istakao golman Asanović, koji je kapitenski, bravuroznim intervencijama ulivao dodatnu sigurnost svojim saigračima. 

U drugom poluvremenu iz igranih akcija u kojima je učestvovala kompletna ekipa Fuštić je u 39. i 40. minutu postavio konačnih 4:0, nakon nesebičnih proigravanja Nikolića.Zanimljivo, istim rezultatom došli su i do prve titule 2015. godine, protiv Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Utakmici su prisustvovali i Dekan Ekonomskog fakulteta, docent dr Nikola Milović, kao i brojni profesori koji su došli da podrze svoje studente.

Pehar i medalje pobjedničkoj ekipi uručio je Ministar sporta u Vladi Crne Gore, Nikola Janović.

„Zaista me raduje jedna ovako lijepa organizacija takmičenja od strane Univerzitetskog sportskog saveza. Informisan sam da je u toku ovogodišnjeg takmičenja učestvovalo čak 28 ekipa te da je ovo 100. utakmica i sve me to jako raduje. Ova priča se apsolutno naslanja na priču o školskom sportu a mi kao država iz te priče moramo naučiti da „lovimo“ talente. Iz ove baze treba da izvlačimo ono najbolje za crnogorski sport. Imam takođe informaciju da oko 10% studentske populacije učestvuje u ovim manifestacijama a ja obećavam maksimalnu podršku Ministarstva sporta da se taj procenat popravi“ – zaključio je ministar Janović.

Ekonomski fakultet - Pravni fakultet 4:0 (2:0)

Strijelci: Bojanić 4, Gardašević 16, Fuštić 39, 40 za Ekonomski fakultet.

Ekonomski fakultet: Asanović, Vešović, Mašanović, Gardašević, Nikolić, Rabrenović, Radulović, Bojanić, Lakić, Fuštić, Miličić, Boljević.

Pravni fakultet: Vučinić, Gačević, Vukčević, Radulović, Vukićević, An. Mijović, Mitrović, Janković, Darmanović, Ivanović, Adžić, Al. Mijović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.