Dekan Milović uputio čestitku premijeru Sjeverne Makedonije, bivšem doktorandu na Ekonomskom fakultetu




Dekan Milović uputio čestitku premijeru  Sjeverne Makedonije, bivšem doktorandu na Ekonomskom fakultetu

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović uputio je pismo čestitke novom predsjedniku Vlade Sjeverne Makedonije gdinu Dimitru Kovačevskom, bivšem doktorandu Ekonomskog fakulteta koji je svoju doktorsku disertaciju odbranio 2008. godine u Podgorici.

Pismo prenosimo u cjelosti:

„Uvaženi gdine Kovačevski,

Vijest o tome da ste na čelu nove Vlade Sjeverne Makedonije nas je posebno obradovala, iako nas nije iznenadila imajući u vidu Vaše kompetencije i znanje koje ste pokazali kao doktorand dok ste marljivo i posvećeno radili na sticanju diplome doktora ekonomskih nauka na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Obrazovanje i vrijednosti stečene na prvom osnovanom fakultetu u Crnoj Gori bile su vodilja brojnim generacijama ekonomista, najvećim crnogorskim državnicima i najuspješnijim privrednicima, a prenosili su im ih akademici, rektori, profesori i saradnici Fakulteta. Među alumnistima Ekonomskog fakulteta su uspješni pojedinci koji su sa najodgovornijih funkcija poput predsjednika, premijera, ministara, guvernera, godinama uspješno vodili državu Crnu Goru od zemlje u tranziciji do kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Uvjeren sam da ćete i Vi Sjevernu Makedoniju povesti putem ekonomskog prosperiteta za šta imate potrebno znanje i iskustvo kao i nesumnjivu podršku svojih sunarodnika.

Želim da Vam uputim poziv da, kada Vam to obaveze dozvole, budete gostujući predavač na Ekonomskom fakultetu i studentima prenesete svoje dragocjeno iskustvo i ideje.

U želji da funkciju predsjednika Vlade obavljate uspješno i na dobrobit svih građana Sjeverne Makedonije,

Srdačno Vas pozdravljam!

S poštovanjem,

Prof. dr Nikola Milović. “



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.