Radovi odbranjeni na Ekonomskom fakultetu dobitnici Godišnje nagrade Centralne banke za najbolji magistarski i doktorski rad




Radovi odbranjeni na Ekonomskom fakultetu dobitnici Godišnje nagrade Centralne banke za najbolji magistarski i doktorski rad

Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2022. godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije, koju ova institucija tradicionalno dodjeljuje za najbolji magistarski i doktorski rad, i ove godine pripali su studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Nagradu za najbolji magistarski rad “Analiza determinanti i postupka upravljanja portfoliom nekvalitetnih kredita na primjeru Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine” pripala je Jeleni Drašković, dok je u kategoriji doktorskih radova, nagrada je dodijeljena Martinu Bojaju, za doktorski rad “Maintaining price stability in Montenegro through governance of external and internal factors of inflation“ (Održavanje stabilnosti cijena u Crnoj Gori kroz upravljanje eksternim i internim inflatornim faktorima).

O nagradama je odlučivala komisija koju su činili činili istaknuti profesori univerziteta iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti Centralne banke.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena je 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 EUR za najbolji diplomski, 3.000 EUR za najbolji magistarski i 4.000 EUR za najbolji doktorski rad. Od ustanovljenja 2007, Godišnju nagradu Centralne banke dobilo je 46 diplomaca, magistara i doktora nauka.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.