Delegacija ekonomskih škola posjetila Ekonomski fakultet




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ekonomska škola „Mirko Vešović“ ove godine domaćin je devete Ekonomijade, trodnevnog regionalnog takmičenja učenika ekonomskih škola.   

U okviru te manifestacije, delegacija ekonomskih škola, na čelu sa direktorom Ekonomske škole "Mirko Vešović", gdinom Branislavom Đukićem,  posjetila je Ekonomski fakultet, i tom priliko upoznali se sa radom i organizacijom ove obrazovne institucije.

Dekan Ekonomskog fakulteta docent dr Nikola Milović poželio je gostima dobrodošlicu na najstariju visokoškolsku ustanovu u Crnoj Gori, koja ima tradiciju dugu 57. godina.

Na samom početku naveo je da od svog osnivanja Ekonomski fakultet odlikuje velika interdisciplinarnost i izražena dinamičnost u radu. Zaposleni su posvećeni  konstantnim unapređenjima i poboljšanjima, u skladu sa potrebama koje nameću promjene, kao i zadržavanje liderske poziciju na tržištu visokog obrazovanja

Pored ostvarenih rezultata u prethodnom periodu i aktivnosti sprovedenih na poboljšanju uslova studiranja na Ekonomskom fakultetu, dekan Milović posebno je naglasio  uspješnu saradnju sa 37 institucija visokog obrazovanja iz inostranstva. Zahvaljujući toj saradnji studenti i nastavno osoblje Ekonomskog fakulteta danas imaju mogućnost da jedan dio svojih studija i obuke završe na prestižnim univerzitetima.

Na kraju dekan Milović pozvao je buduće brucoše iz regiona da o bućem uzmu u obzir i Ekonomski fakultet u Podgorici, gdje će imati iste uslove i prava prilikom apliciranja kao i svaki crnogorski učenik koji konkuriše na to mjesto.

Prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović istakao je činjenicu kako Ekonomski fakultet vodi brigu ne samo o kvalitetu nastave i organizaciji studija, već i o individualnom pristupu studentu i razvoju njegove ličnosti. U prilog tome govori i nedavno osvojena zlatna medalja na najprestižnijem evropskom takmičenju u oblasti preduzetništva – Euroskills.

Direktor Ekonomske škole "Mirko Vešović", gdin Branislav Đukić zahvalio se dekanu na prijemu, i istakao značaj koji Ekonomijada kao regionalno takmičenje, ima u pogledu razmjene znanja i iskustava učenika ekonomskih škola iz bivše Jugoslavije.

Članovi delegacije bili su direktori, profesori i đaci najboljih ekonomskih škola iz: Ljubljane, Zagreba, Beograda, Čačka, Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Strumice i Varaždina



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.