Osvrt na Dane brucoša generacije 2022/2023. Ekonomskog fakulteta kroz video i foto priču




Osvrt na Dane brucoša generacije 2022/2023. Ekonomskog fakulteta kroz video i foto priču

Prva sedmica nastave za studente generacije 2022/2023. je protekla u znaku brojnih događaja koje su saradnici u nastavi na Ekonomskom fakultetu i predstavnici studentskih organizacija pripremili za brucoše. „Dani brucoša“ su počeli Svečanim prijemom u amfitetaru „Montenegro“ u jutarnjim satima za studente akademskih studija, a u popodnevnim satima za studente primijenjenih studija. Nakon pozdravnih riječi koje su im uputili dekan prof. dr Mijat Jocović i prodekani, najmlađi studenti su obišli zgradu Fakulteta i učionice u kojima će provoditi značajan dio dana tokom naredne tri godine.

Drugog dana, brucošima su predstavljeni nedavno formirani centri na Ekonomskom fakultetu koji podstiču studente da njeguju proaktivnost i timski duh u procesu usvajanja formalnog i neformalnog znanja. Brucoši su upoznati i sa radom studentskih organizacija, koje doprinose da studentski život na Ekonomskom fakultetu bude bogatiji i ljepši i to kroz realizaciju brojnih edukativnih sadržaja. Iste večeri upriličeno je i filmsko veče tokom kog je studentima prikazan popularan film sa ekonomskom tematikom.

Trećeg dana manifestacije organizovan je jedan od najprepoznatljivijih događaja Sportsko-rekreativnog društva Ekomen, a to je tribina Najbolji najboljima. Ovog puta gosti su bili Jovanka Radičević, Danijel Furtula i Predrag Radošević, a uz prepoznatljivo usmjeravanje razgovora od strane jednog od najvećih sportskih komentatora u Crnoj Gori, Nebojše Šofranca.

Druženje sa alumnistima je upriličeno četvrtog dana manifestacije. To je bila prilika za brucoše da se upoznaju sa našim uspješnim bivšim studentima od kojih su čuli iskustva studiranja i savjete u vezi sa ličnim razvojem.  Alumnisti su u neformalnom ambijentu brucošima prenijeli svoje utiske i lična iskustva u vezi sa izazovima sa kojima su se susreli tokom dosadašnje karijere, i objasnili doprinos Ekonomskog fakulteta njihovom daljem profesionalnom razvoju.

Dani brucoša su završeni događajem pod nazivom Studentski matine u organizaciji Saveza studenata Ekonomskog fakulteta i Vijeća studenata Ekonomskog fakulteta na platou iza Fakulteta. Brucoši su bili u prilici da kroz neformalno druženje čuju iskustva svojih starijih kolega.

Više na zvaničnom Youtube kanalu Ekonomskog fakulteta: https://www.youtube.com/channel/UC25T8WO4onlD1I8WQcn6EvQ/videos

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.