Početak Obuke o korporativnom upravljanju 3. marta na Ekonomskom fakultetu




Početak Obuke o korporativnom upravljanju 3. marta na Ekonomskom fakultetu

Članovi uprave i nadzornih tijela u privrednim društvima u većinskom državnom vlasništvu, njih 30, polaznici su prve Obuke o korporativnom upravljanju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore koja počinje u petak, 3. marta. Obuku organizuju Ekonomski fakultet UCG i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, na osnovu nedavno potpisanog Sporazuma o saradnji između Univerziteta Crne Gore na jednoj, i MERT-a na drugoj strani.

Tokom trajanja obuke pod nazivom Koroprativno upravljanje u funkciji unapređenja poslovanja privrednih društava u državnom vlasništvu u Crnoj Gori polaznici će unaprijediti znanja i vještina iz oblasti korporativnog upravljanja, računovodstva, revizije i finansija, a predavači će biti profesori Ekonomskog i Pravnog fakulteta iz Podgorice i Beograda, kao i predavači iz partnerskih institucija, sudije, advokati, koji će učesnicima prenijeti znanja i iskustva iz prakse.

Obuka će biti realizovana u trajanju od četiri sedmice, odnosno četiri tematska ciklusa. Prvi tematski ciklus se odnosi na osnovne elemente korporativnog upravljanja – pojmove i praksu, dok će drugi tematski ciklus obuhvatiti pravni okvir korporativnog upravljanja u Crnoj Gori. Treći ciklus predavanja biće posvećen korporativnom izvještavanju, reviziji i upravljanju rizicima, a poslednji ciklus biće posvećen analizi sistema korporativnog upravljanja u Crnoj Gori.

Predavači sa Ekonomskog fakulteta u Podgorici biće: prof. dr Mijat Jocović, prof. dr Milan Lakićević, prof. dr Ana Lalević Filipović, prof. dr Milijana Novović Burić i docent dr Tanja Laković, dok će sa Pravnog fakulteta predavač na obuci biti prof. dr Vladimir Savković. Sa Univerziteta u Beogradu, predavač na obuci je prof. dr Miodrag Zec. Kao predstavnici partnerskih institucija u ulozi predavača na obuci biće: Zoran Ivanović ispred Elektroprivrede Crne Gore i mr Selma Demirović iz Evropske banke za obnovu i razvoj. Sa primjerima iz bogate sudske i advokatske prakse, polaznike obuke upoznaće i sudija Privrednog suda – Dijana Raičković, kao i advokati Marija Đukić i Marko Ivković (Advokatska kancelarija Prelević) i Nemanja Radović (Advokatska kancelarija Komnenić & Associates).

Nakon završetka planiranog programa obuke, na Ekonomskom fakultetu će biti organizovan okrugli sto na temu Korporativno upravljanje u preduzećima u državnom vlasništvu – stanje i perspektive. Tom prilikom će biti upriličena i dodjela sertifikata polaznicima obuke.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.