Prvo predavanje za polaznike Obuke o korporativnom upravljanju na Ekonomskom fakultetu




Prvo predavanje za polaznike Obuke o korporativnom upravljanju na Ekonomskom fakultetu

Na Ekonomskom fakultetu je počela Obuka o korporativnom upravljanju za više od 30 polaznika koji su predstavnici uprava i nadzornih tijela u privrednim društvima u većinskom državnom vlasništvu. Predavači na prvom, od planirana četiri tematska ciklusa, su prof. dr Mijat Jocović, prof. dr Milan Lakićević i prof. dr Miodrag Zec. Prvog dana, profesor Jocović je održao uvodno predavanje, dok će drugog dana profesori Lakićević i Zec polaznicima obuke govoriti o mehanizmima i efektima korporativnog upravljanja, kao i o korporativnom upravljanju u Crnoj Gori i zemljama u tranziciji.

Obuku pod nazivom Koroprativno upravljanje u funkciji unapređenja poslovanja privrednih društava u državnom vlasništvu u Crnoj Gori organizuje Ekonomski fakultet u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma, na osnovu nedavno potpisanog Sporazuma o saradnji između Univerziteta Crne Gore na jednoj, i MERT-a na drugoj strani.

Obuka će biti realizovana u trajanju od četiri sedmice, nakon čega će na Ekonomskom fakultetu biti organizovan okrugli sto na temu Korporativno upravljanje u preduzećima u državnom vlasništvu – stanje i perspektive. Tom prilikom će biti upriličena i dodjela sertifikata polaznicima obuke.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.